Sitoutuminen vie meidät vapauteen

Sielulla on tarve päästä irti aineellisen kiintymyksen siteistä ja toteuttaa haavettaan täydellisestä vapaudesta. Hän haluaa ulos tämän maailmankaikkeuden muurien sisältä. Hän haluaa nähdä vapaan valon ja hengen. Kohdatessaan täydellisen sielun, persoonallisen Jumalan, hän saavuttaa täyden vapauden.

(A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadan kommentaari, Srimad-bhagavatam, 1.2.8)

Olen ajatellut viime aikoina paljon vapautta. Ihmiset haluavat nykyään olla vapaita tekemään mitä haluavat, sanomaan mitä haluavat, ja jopa muuntelemaan totuutta, jos siltä tuntuu.

Sielulla on luontainen kaipuu vapauteen. Mutta niin epäintuitiivista kuin se onkin, mitä enemmän antaudumme villin mielemme ja aistiemme toiveille, sitä enemmän ne kahlitsevat meitä!

Kun alkoholisti sitoutuu olemaan juomatta, hän vapautuu addiktiostaan pulloon.

Kun opiskelija sitoutuu keskittymään opintoihinsa, hän saavuttaa suuremman vapauden opintojen myöhemmässä vaiheessa. Kun sitoudumme työnteon päivittäisiin rutiineihin, saavutamme taloudellisen turvan tuoman vapauden.

Kun sitoudumme olemaan joka päivä läsnä henkisessä harjoituksessamme, alamme vapautua väliaikaisesta. Alamme nähdää itsemme henkisenä olentona, jota kuolemaa ei koskaan enää voi hajottaa.

Sitoutumisen kautta voimme kuulla sisäisen äänen, joka kutsuu meitä vapaan valon ja hengen luo. Alamme maistaa ikuisuuden. Tämä sitoumus johdattaa meidät tapaamaan vielä jonakin päivänä täydellisen sielun, persoonallisen Jumalan.

Sitoumus johtaa vapauteen.

Teksti Rukmini Walker
Suomennos Kaisa Leka

Kirjoittaja toimii aktiivisesti edistääkseen naisten henkistä voimaantumista ja uskontojen välistä dialogia. Hän on Urban Devi -kollektiivin perustaja ja New Yorkin Bhakti Centerin johtokunnan jäsen. Hän on harjoittanut bhaktijoogaa suurimman osan elämästään, ja oli yksi Bhaktivedanta Swami Prabhupadan ensimmäisistä länsimaisista oppilaista.

Jätä kommentti